Spelen & bewegen

Elk kind en zelfs volwassenen zouden de mogelijkheid moeten hebben om te kunnen spelen.

We weten echter ook dat dit niet voor alle kinderen en volwassenen mogelijk is door bijvoorbeeld een te kort aan middelen om speelgoed aan te schaffen waardoor ongelijkheid bij de start al begint en horizon verbreding uit blijft.

Wij maken ons als Stichting sterk voor alle kinderen en volwassenen die niet in de mogelijkheid zijn om zelf speelgoed aan te schaffen.  We zetten projecten op om in binnen en buitenland te zorgen voor meer gelijkheid en inclusie. Door middel van fondsen, donaties, crowdfunding en subsidies financieren wij o.a. speelgoed ophaalacties voor gezinnen, buurtcentra, scholen in het buitenland die dit niet zelf kunnen aanschaffen en willen op deze manier bijdragen aan een eerlijkere wereld.

Verder houden we ons bezig met campagnes waarin we naar voren willen halen dat speelgoed toegankelijk moet zijn voor iedereen en niet alleen wanneer je dit kan bekostigen. We zorgen voor bewustzijn in binnen en buitenland en gaan samenwerkingen aan met speelgoedleveranciers, Stichting speelgoed Nederland, onderwijs en welzijnsinstellingen om het belang van spelen voor iedereen op de agenda te krijgen.

Ophaalacties voor gezinnen, buurtcentra, scholen in het buitenland die dit niet zelf kunnen aanschaffen en willen op deze manier bijdragen aan een eerlijkere wereld.

Verder houden we ons bezig met campagnes waarin we naar voren willen halen dat speelgoed toegankelijk moet zijn voor iedereen en niet alleen wanneer je dit kan bekostigen. We zorgen voor bewustzijn in binnen en buitenland en gaan samenwerkingen aan met speelgoedleveranciers, Stichting speelgoed Nederland, onderwijs en welzijnsinstellingen om het belang van spelen voor iedereen op de agenda te krijgen.

Kerstgala 2020 Speelgoed van het jaar 2020